Hire
Writers
Editors
Home Tour About Read What's New Help Forums Join
My Account Login
Shop
Save
Support
E
Book
Store
Learn
About
Jesus
  

Four Ways For A Christian Writer To Win A Publishing Package HERE



The HOME for Christian writers! The Home for Christian Writers!



 
Children PLEASE ENCOURAGE THE AUTHOR BY COMMENTING

  LEAVE COMMENT ON ARTICLE   SEND A PRIVATE MESSAGE
  HIRE THIS WRITER
REPORT ARTICLE

 TRACK THIS AUTHOR ADD TO MY FAVORITES
corner
What's New
 
corner
 
5 W Questions for the Story of “The Birth of Jesus” from Luke Two
by Kathy Vincent
11/18/10
For Sale
Author requests article critique


  Mail
 





The births of my two children were two of the greatest days of my life, but their births could never compare to the amazing birth of our Lord and Savior, Jesus Christ. The birth of Jesus may be the greatest story that could ever be told. A virgin mother, the King of all kings sleeping in an animal’s feed trough, angels and terrified shepherds. It doesn’t get much better than that.

Many, if not all of your kids, will know this story. But pray the Lord makes it special to them somehow. For example when I read it through this time, I was especially blown away by the fact that a whole host of angels joined the one angel who announced Jesus’’ birth. Can you even imagine what that must have been like?! Be sure you set the story up with a quick explanation of what a census is and why it was necessary for Joseph and Mary to travel to Bethlehem.

Here are twenty-one 5 “W” questions – who, what, when, where, why and how - with their answers for the story of “The Birth of Jesus” found in Luke 2: 1-20. These questions can be used with both young children and elementary children. Just be ready to tweak them a little bit for the appropriate age. You can also read a verse first, and then ask the question or you can read the whole passage of Scripture and then ask the questions. Your younger children might enjoy having some kind of puppet ask the questions. Have fun!

Questions for the story “The Birth of Jesus”

1. Who was the Roman emperor at the time of the census?
Answer: Augustus. (Luke 2:1)

2. Where did Joseph have to go to be counted for the census?
Answer: Bethlehem. (Luke 2:4)

3. Who did Joseph take with him to Bethlehem?
Answer: Mary. (Luke 2:5)

4. Where was baby Jesus born?
Answer: In Bethlehem. (Luke 2:6)

5. What kind of clothes did Mary wrap Jesus in?
Answer: In strips of cloth. (Luke 2:7)

6. Where did baby Jesus sleep?
Answer: In a manger. (Luke 2:7)

7. Why did Joseph, Mary and Jesus have to sleep out in a barn?
Answer: Because there was no room in the inn. (Luke 2:7)

8. What were the shepherds doing out in the fields nearby?
Answer: They were guarding their sheep. (Luke 2:8)

9. Who appeared to the shepherds in the fields?
Answer: An angel of the Lord. (Luke 2:9)

10. What surrounded the shepherds of the field?
Answer: The Lord’s glory. (Luke 2:9)

11. How did the shepherds feel when they saw the angel?
Answer: They were terrified. (Luke 2:9)

12. Why did the angel say to the shepherds, “Do not be afraid”?
Answer: Because he had good news for them. (Luke 2:10)

13. What did the angel call Jesus?
Answer: The Savior, the Messiah and the Lord. (Luke 2:11)

14. How would the shepherds know who Jesus was?
Answer: The baby Jesus will be wrapped “in strips of cloth, lying in a manger.” (Luke 2:12)

15. Who joined the angel and praised God?
Answer: A whole army of angels. (Luke 2:13)

16. When did the shepherds go to find baby Jesus?
Answer: After all the angels returned to Heaven (Luke 2:15)

17. How fast did the shepherds go to look for baby Jesus?
Answer: They hurried. (Luke 2:16)

18. When did the shepherds tell everyone about the angels and Jesus?
Answer: After seeing Jesus. (Luke 2:17)

19. How many people were amazed by the story the shepherds told?
Answer: All the people. (Luke 2:18)

20. What did Mary think about often and keep in her heart?
Answer: The birth of her Son and the story of the shepherds. (Luke 2:19)

21. Why did the shepherds glorify and praise God after going back to their flocks?
Answer: Because everything that the angel said was true. (Luke 2:20)

Next, if you liked this Sunday School/Homeschooling idea, then sign up today to receive Scripture Lady's Free Email Kid Tips packed full with creative ideas and receive 6 FREE Bible Review Games to help get your kids excited about the Bible!

Just click here: 6 FREE Bible Review Games today.



If you died today, are you absolutely certain that you would go to heaven? You can be! TRUST JESUS NOW

Read more articles by Kathy Vincent or search for articles on the same topic or others.


Read More - Free Reprints, Main Site Articles, Most Read Articles or highly acclaimed Challenge Articles. Read Great New Release Christian Books for FREE in our Free Reads for Reviews Program. Christian writers can JOIN US at FaithWriters for Free. Grow as a Writer and help spread the Gospel.


The opinions expressed by authors do not necessarily reflect the opinion of FaithWriters.com.

Hire a Christian Writer, Christian Writer Wanted, Christian Writer Needed, Christian Content Needed
Find a Christian Editor, Hire a Christian Editor, Christian Editor, Find a Christian Writer
 
corner
Corner
This article has been read 1026 times     < Previous | Next >


Member Comments
Member Date




TRUST JESUS TODAY











Free Audio Bible
500 Plus Languages
Faith Comes By Hearing.com